Virkelige venner er

dyrbare. Jeg har ikke

mange venner som DEG!

Selv om vi treffes sjelden,

vet jeg at du er der og at

du er en venn for livet.

Du er spesiell.

Jeg er glad i deg!AUSCHWITZ

 Litt om vår tur innom Auschwitz I

Dette var en leir som var veldig inntakt, med stort sett store bygninger hele veien. Det var her vi fikk se alt vi hadde hørt om. Store mengder sko, kofferter, kjøkkenutstyr, hår, proteser mm.

Det som var aller vanskeligst å se på var den store mengden barnesko som var lagt ut bak en glassrute. Å tenke seg at de hadde tatt livet av alle ungene som hadde eid disse skolen var helt SKREKKELIG! Hvordan kan noen få seg til noe sånt?

2 tonn hår bak flere glassruter - det fylte et stort rom, håret har tilhørt kvinner og barn i leirene... og dette ble brukt til flere ting, bl.a. tepper. Stort sett var håret grått, men innimellom lå en lys liten lokk....hvor ille å se at de ikke engang fikk beholde håret. Totalt tror de at det har vært så mye som 7 tonn hår.

Krematoriet her var også helt skrekkelig... det vil mange av oss huske lenge!


 AUSCHWITZ

 Sakset fra Wikipedia

Auschwitz (uttales /aosj-vits/) er det tyske navnet på den polske byen Oświęcim. Navnet er tett knyttet til konsentrasjonsleiren Auschwitz, den største tyske nazistiske utryddelsesleir under andre verdenskrig og selve symbolet for nazistenes holocaust.

Auschwitz brukes ofte som samlebetegnelse for:

De enorme anleggene som til sammen utgjorde Auschwitz-leirene, hadde altså to ulike funksjoner. Størstedelen var en rekke tvangsarbeidsleire, mens Birkenau-leiren i tillegg altså inneholdt et stort anlegg for massedrap.

Lik alle andre tyske leire var Auschwitz styrt av SS. Kommandantene i leiren var: SS-Obersturmbannführer Rudolf Höß frem til sommeren 1943, og senere SS-Obersturmbannführer Arthur Liebehenschel og SS-Obersturmbannführer Richard Baer. Höß gav en detaljert beskrivelse av leiren i løpet av forhørene som ble foretatt av ham etter krigen, og i sin selvbiografi. Han ble hengt i 1947 rett foran inngangen til krematoriene i Auschwitz I.

Kommandoen over kvinneleiren, som ble skilt fra mannsområdet av de inngående jernbaneskinnene, ble holdt av Johanna Langefeld, Maria Mandel og Elisabeth Volkenrath

Fil:Entrance Auschwitz I.jpg 


Les hele saken >>