Totalt antall treff pr. 13.10.2015

181.873
  Hjertesmil..

Jeg fikk mange smil idag,

men DITT var annerledes,

for DU smilte med

hjertet!

  

 

Å være ærlig er ikke

alltid å si det man

 mener,

men alltid å mene det

man sier ! 

Hvil i fred ......
  LYKKEN

er ikke å klatre

til topps

på karrierestigen,

men å finne

et trinn

der man trives :)

 Livet er lettere enn du tror.

Alt som kreves, er at du

aksepterer det umulige,

klarer deg uten det

uunværlilge og utholder

det uutholdbare!


  

FRIGJØRINGSDAGEN

8. mai – slutten på 2. verdenskrig i Europa

Frigjøringsfesten som startet 8. mai 1945 varte i en hel måned og nådde sitt høydepunkt ved Kong Haakons hjemkomst til Oslo 7. juni.

8. mai er en offentlig flaggdag. Dagen blir minnet på forskjellige vis med taler og markeringer. 8. mai er en viktig dag. I Norge kapitulerte de tyske soldatene og det var en gledens dag. Soldater og krigsfanger kom hjem i dagene etter 8. mai og gjensynsgleden var stor. Blendingsgardinene kunne brennes og det norske flagget atter vaie fra flaggstengene. For de aller fleste var 8. mai og måneden som fulgte en gledens tid, men ikke for alle selvsagt. Noen var fortatt savnet og noen kom aldri hjem. Landssvikere ble fengslet og ventet på rettoppgjøret.

En stor og grusom krig som hadde vart i fem lange år var endelig over. Europa kunne puste lettet ut og gjenoppbyggingen kunne starte når festen var over.. Ikke bare var krigen over, men Europa ble endelig frigjort fra nazismens grusomme og menneskefiendtlige ideologi. Frigjøringen avslørte en systematisk råskap og ondskap som knapt noen hadde kunnet forestille seg.

Realitetene med hensyn til hvilket skrekkregime Europa var frigjort fra ble tydelig for alle. Dette kan vi fortsatt glede oss over. Frigjøringsdagen er fortsatt verdt å feire, la flagget gå til topps.

Har du lyst til å lese litt mer om hvordan vi hadde det i Norge i 1945.... ta en titt på den nye knappen på venstresiden - NORGE 1945