Totalt antall treff pr. 13.10.2015

181.873
  Hjertesmil..

Jeg fikk mange smil idag,

men DITT var annerledes,

for DU smilte med

hjertet!

  

 

Å være ærlig er ikke

alltid å si det man

 mener,

men alltid å mene det

man sier ! 

Hvil i fred ......
  LYKKEN

er ikke å klatre

til topps

på karrierestigen,

men å finne

et trinn

der man trives :)

 Livet er lettere enn du tror.

Alt som kreves, er at du

aksepterer det umulige,

klarer deg uten det

uunværlilge og utholder

det uutholdbare!


 
For ungdomsskolen 

 

Statsarkivet har laget et opplegg til ungdomsskolen. Tema for opplegget er andre verdenskrig, som læreplanen i samfunnsfag legger til 9. trinn.
Statsarkivet sitter på en rekke kilder til kunnskap om denne perioden. Hos oss kan man blant annet finne gamle propagandaplakater, gjenstander som politiet beslagla under krigen og rasjoneringskort. Vi har også kilder om både jødeforfølgelsen og rettsoppgjøret etter krigen.

Statsarkivet i Kongsberg tilbyr en omvisning i våre rikholdige 12 km med arkivmateriale, med utgangspunkt i arkivmateriale fra perioden 1940-1945. Vi har også arkivmateriale vedrørende okkupasjonens begynnelse og ikke minst om dagliglivet. I arkivmaterialet finnes det mange interessante og spennende opplysninger!
Historieundervisningen skal ikke lenger kun fokusere på hva man vet, men på hvordan man kan vite. Hvordan vet vi noe? Fordi det står i en bok? Elevene skal læres opp i å forholde seg kritisk til det de leser i blader, aviser, bøker og på internett. Læreplanene legger i stor grad vekt på kildekritikk, og da kan det være lurt å besøke en institusjon hvor elevene kan få tilgang til primærkilder.

Kollage fra 2. verdenskrig
Rasjoneringskort, ID-kort og rekrutteringsplakat for waffen SS, alt fra politiarkivene hos oss.

Vi har lagt opp til å bruke ca. en og en halv time på besøket hos oss. Skolene kan selv ta kontakt med oss for å avtale tid, vi kan ta imot hele klasser og tilbudet er gratis! Håper dere benytter dere av denne fantastiske muligheten til et «dykk» i historien.
Velkommen til en lærerik dag hos oss!

Lese mer: 

http://www.arkivverket.no/arkivverket/Bruk-av-arkiv/For-skolen