INFO 3

INFO NR 3 POLENTUR - 2009 (MARS 2009)  

Foreldregruppa til Polen har nå avholdt 5 arbeidsmøter. Klassen er ferdig med 3 dugnader – Aftenposten og UKM-arrangementet, begge aktiviteter var VELLYKKET! I tillegg er vi ferdig med å skaffe tilveie gevinster til lotteriet.  ALLE som har deltatt har vært KJEMPEFLINKE! 

EGEN NETTSIDE Vi har laget våre egne nettsider. Vi håper dere benytter sidene flittig. Har du forslag/kommentarer i fm sidene hører vi gjerne fra deg. Nettsidene våre finner dere her: http://gratisnettside.no/flesberg-polentur 

Kantinedriften går som planlagt. Anne Lise’s bidrag i så henseende er helt avgjørende for god drift av denne. Elevene gjør en FLOTT innsats – og salget ”går som aldri før”. Det blir spennende å se sluttsummen på kantinesalget når dette avsluttes.  

Vaffelsalget på fredager går fremdeles veldig bra, folk er virkelig flinke til å støtte Polenturen (og dette gjentas år etter år) – imponerende!

Når det gjelder oppmøte i tide og rengjøring av vaffeljern og bord må alle være flinke til å overholde dette!

Dersom noen kan starte vaffelsalg før kl.17 vil dette være en fordel da det er MANGE mennesker på butikken før vi starter vaffelsalget. Se for øvrig egen mail fra Jon og nettsidene våre for mer informasjon. 

Sandsalget går også bra! Flere forretninger/bedrifter i Flesberg selger sand for oss uten å ta betaling for dette. Vi tjener ca. kr. 45 pr sekk og sekkene selges for kr.50. Du kan også lese mer om dette på nettsidene våre.  

TUREN Turoperatøren og foreldregruppa har nå blitt enige om reiserute og aktiviteter underveis. Det blir båt Oslo-Kiel, besøk i Sachsenhausen, Ravenbrück, Auschwitz I og II samt Birkenau. I tillegg blir det tid på egenhånd i Berlin og Krakow, samt sightseeing med bussen. Det blir besøk i saltgruvene i Wieliczka, folklorekveld, bading og lunsj i Tropical Island og helt til slutt retur med båt fra Swinouscie til Ystad i Sverige. Vi tror dette kommer til å bli en spennende, lærerik og flott tur. Reiseselskapet er svært opptatt av å tilrettelegge turen på best mulig måte for oss. Avreisedato for turen blir søndag 11. oktober og retur er søndagen etter. Det kommer et mer detaljert program etter hvert. Legges ut på nettsidene våre så fort det er klart fra turoperatør. 

UKM (Ungdommens Kulturmønstring) UKM kvelden ble avholdt 7. februar i Norehallen. 63 deltakere var påmeldt arrangementet. Vår del av arrangementet ble utført ved hjelp av 3 voksne og 8 elever. Vår jobb bestod i å lage gryterett til deltakerne, samt stå for hele kafeteriadriften under arrangementet (alt overskudd fra kafeteria går til vår Polentur).7 x 3 liter vaffelrøre og 5 x langpannekake ble donert fra foreldre i klassen. TUSEN TAKK!

Vi hadde salgsstand i hallen og i kiosken med: pølser, brus, vaffel, kake, kaffe, sjokolade og potetskruer. Elever og foresatte som deltok under UKM gjorde en KJEMPEJOBB – TUSEN TAKK TIL DERE! Her ble det penger i kassen! 

LOTTERI Så FLINKE dere har vært til å skaffe gevinster til lotteriet!

Her har dere gjort en KJEMPEGOD JOBB!!

Da blir det også mye lettere å selge lodd. Elevene har skaffet tilveie over 100 gevinster til en verdi av ca. 22.000. I tillegg har vi innhentet noen større gevinster for å ha som ”trekkplaster”. Som du ser av vedlagte lotteri instruks vil det vanke ”hemmelige gaver” og ekstra lommepenger til dere som gjør en ekstra innsats og selger ut alle loddene! Vi ønsker LYKKE TIL! 

FOLK OG FORSVAR

Vi har søkt Folk og Forsvar om penger, og fått et hyggelig tilsagn. I tillegg til å gi oss penger ønsker de å komme en tur til oss for å holde et forberedende foredrag for klassen i skoletiden (antakelig etter sommerferien). 

SPONSORER

Søknader om sponsorstøtte til turen er sendt ut til en rekke aktører. Svar, både positive og negative har allerede begynt å komme inn. 

EKSTRA INFORMASJON TIL ELEVENE

Elisabeth fra foreldregruppa har vært på klassebesøk et par ganger for å informere elevene litt ekstra og svare på spørsmål. Dette kommer hun til å fortsette med, da dette ble svært godt mottatt av elever og lærere. 

HAR DU SPØRSMÅL, KOMMENTARER ELLER GODE FORSLAG? Da er det bare å ta kontakt med en av oss i foreldregruppa, så svarer vi så langt vi kan eller bringer saker videre inn i foreldregruppa!  

Vi i foreldregruppa setter STOR PRIS på alle de hyggelige, oppmuntrende kommentarene vi har fått både når det gjelder dugnader og turen generelt. Det er stimulerende å drive med ungdomsarbeid når man har så POSITIVE ungdommer og foreldre rundt seg. TUSEN TAKK!