Tiden går veldig fort, og fra vi avholdt vårt første møte i Polenkomiteen 24. september 2008 til nå - kjennes det som om det bare har gått noen mnd og ikke over et år.

Jeg har lyst til å henge meg på uttalelsen til Gry som har skrevet i gjesteboken på web-sidene våre etter turen:

Synes det er trist jeg, at turen alle har gledet seg til plutselig er over! Men det var en skikkelig koselig tur!

At det ble en del jobb med dette - det visste vi da vi påtok oss jobben... men at det skulle bli så givende og gøy hadde vel ingen av oss tenkt, aller minst jeg. 

Jeg har lyst til å berømme de jeg har hatt rundt meg. De har stått på og jobbet, blitt dynget ned av mail - hele 769 stykker har vi sendt hverandre i løpet av dette året. I tillegg har vi hatt mange møter og telefonsamtaler.

Vi er også takknemlig for godt samarbeid med skole, foreldre og elever underveis i arbeidet.

TAKK til dere som har sittet i komiteen - alle har bidratt med sitt gode humør og utrolige arbeidsinnsats.

Her har ingen vært vanskelig å be på, DERE er en SUPER GJENG!

TAKK til alle SPONSORER for flotte pengegaver og lotterigevinster. At over 70 lag, foreninger, bedrifter og butikker har sponset oss er helt utrolig.

TAKK også til dere som var med på å sponse de flotte genserene vi har brukt under turen.

TAKK til Kommunen for at dere bevilger penger til støtte for utgifter for lærerene under turen. og at dere i tillegg bevilger et beløp pr. elev. Dette er med på å gjøre dugnadsjobben litt enklere for elever og foreldre.

TAKK til alle dere foreldre og lærere som ble med på turen, for godt humør, hyggelig selskap og godt samarbeid. Det har vært underholdende og koselig både på bussen og underveis.

Vi vil spesielt takke for lånet av Iphone telefonen til Bertil som hadde hang-man. Denne benyttet vi jevnt og trutt og forsøkte å komme på de vanskeligste ord-oppgaver til hverandre. Og det var mye latter og gøy når noen måtte se seg hengt i spillet.

Vi hadde voksenmøte på rommet hver kveld for å fordele oppgaver, og dette gikk bra hver gang takket være god innsatsvilje fra alle.

At du Bjørn var den som hele tiden hadde vekkerunder ved 6-tiden nesten alene... håper vi var helt frivillig.

TAKK til Anne Berit, Bjørn og Grete som var med som lærere på turen.

Takk for at dere behandler alle ungdommene våre så flott, og passer på at alle har det bra til enhver tid.

I forbindelse med denne turen har dere virkelig vist hvor gode lærere dere er, dere har stilt opp på møter, informert og gitt beskjeder og ikke minst under turen hvor dere tok det hele og fulle ansvaret for oss alle.

TAKK til rektor og skolen fordi klassen og lærerene har fått bruke så mye av skoletiden for å gjøre turen mulig.

TAKK til deg Anne Lise for at du har holdt kantina igang! Du har stått på for å få alle til å jobbe, fått inn ekstraoppdrag og vært en flott pådriver. Kantina har i høy grad bidratt til at pengene til turen har rullet inn.

TAKK til deg Øystein for at du tok deg tid til å delta på trekningen av lotteriet vårt.

TAKK til alle dere foresatte, familie og venner som velvillig har stilt opp i forbindelse med dugnader, sendt hilsner underveis og vært så positive hele veien. Den uken vi var på tur hadde web.sidene våre 1665 treff. FABELAKTIGSmile

TAKK til Ingunn og Kjeld i Nordanbus for deres utrolige fortellingsevner, sosiale antenner, gode humør, fin busskjøring og fantastisk guiding.

Vi slutter oss til Benjamin som sa underveis: Jeg føler ikke at dere bare er sjåfører og guider, men at dere har blitt GODE VENNER av oss i løpet av denne uken:)

Aldri en sur eller sint kommentar, bare smil og glede og mye god kaffe. Underveis fikk vi stadig påfyll av filmer, som ga oss nærmere innsyn i hvordan og hvorfor slike grusomheter kunne skje. Underveis har vi både sett Holocost, Bølgen og Pianisten.

At dere skøyet med ungdommene underveis ble også en oppliver. Både over grensen til Polen, med Krigshistorie prøve og mange andre ting.

Det var interessant og lærerikt å høre Ingunn lese opp fra alle lappene som alle i bussen hadde kommentert og stilt spørsmål på.

TUREN MED DERE VIL VI ALDRI GLEMME!

Og sist, men ikke minst TAKK TIL ALLE DERE UNGDOMMER som med innsatsvilje i forhold til dugnader har vært med på å gjøre denne turen mulig.

TAKK også for deres gode humør og vilje til å møte presis og overholde reglene som ble satt for turen.

At dere viste dårlige evner i å synge "en buss sjåfør" (dere kunne jo bare litt av første linje), var ikke helt bra, så den må Anne Berit lære dere til avslutningsturen. Vi tror imidlertid at alle er godt inne i Makaronisangen fra 1-100 meter.

Det var fint å se at dere unge hadde det så hyggelig sammen, og at dere tok så godt vare på hverandre og viste hverandre omsorg.

At til og med gutta satt stille og fant seg i å bli sminket med både fondation og maskara på bussen var morsomt å se.

At dere oppførte dere flott uansett hvor vi tok dere med, vitner om at dere har fått med dere litt i bagasjen, vi hørte verken klager på mat, drikke eller andre ting.

Dere tok på dere gummistøvlene vi hadde kjøpt inn uten å kny (selv om mange av dem var altfor store). Dere så bare overlegent på de andre ungdommene i leiren som kikket litt flirende på fottøyet deres. GODT GJORT:)

Dere har etter vårt syn oppført dere VELDIG BRA - vi voksne var STOLTE av å ha med så FLOTTE UNGDOMMER på tur.

Vi håper dere også har fått minner fra denne turen som dere aldri vil glemme -  

husk at den som glemmer må oppleve det hele om igjen!

TAKK SKAL DERE HA Smile